top of page

Boek
Levend verlies
Omgaan met rouw bij chronische vermoeidheid, ziekte en pijn

Wanneer je te maken krijgt met een chronische aandoening, krijg je eveneens te maken met heel wat verlies. Je gaat door een rouwervaring.

Je rouwt niet alleen om het verlies van je gezondheid, maar ook om de levensdoelen die niet meer haalbaar lijken, het verlies van je (voltijdse) job, financiële zekerheid, hobby’s, onafhankelijkheid, je vermogen om je huishouden te runnen, bepaalde relaties. Je rouwt om het verlies van je oude leven en je oude 'zelf'.

In dit boek wil ik jou helpen om voeling te krijgen met je eigen rouwervaring, met de manier waarop jij jouw rouwproces beleeft. Inzicht in je rouwervaring brengt erkenning, zachtheid en troost voor wat je doormaakt. Een besef dat de kwaadheid, verdriet en onrust die je ervaart normale reacties zijn op het verlies van heel wat waardevolle dingen in je leven.

 

Dit boek is eveneens een praktische gids, boordevol oefeningen, reflecties en tips, die je leren hoé je op een wijze manier met je rouwervaring kan omgaan en je jezelf echt kan toestaan om te rouwen. Aan het einde van het boek maak je voorzichtig weer ruimte voor nieuwe zin en betekenis in je leven.

Voor wie?

Voor iedereen die leeft met een chronische aandoening en daardoor een beperkte bewegingsvrijheid in het leven ervaart, maar ook voor diens omgeving en behandelaars.

Wat mag je verwachten?

  • Je krijgt diepgaand inzicht in je rouwproces en de rouwfasen.

  • Je leert om aandacht te hebben voor je verlies én je herstel.

  • Je leert jezelf toestaan om te rouwen.

  • Boordevol praktische tips en oefeningen die je helpen om met je rouwervaring om te gaan.

  • Je maakt voorzichtig de opening naar nieuwe zin en betekenis in je leven.

  • Vijf krachtige geleide meditaties die je proces ondersteunen.

Soon.jpg

Prijs

Paperback: 20 euro.

Digitale versie (PDF): 12 euro.

Lukt betalen via de website niet? Stuur me da een e-mail zodat we de betaling via die weg in orde kunnen brengen: info@dekunstvanhetziekzijn.be

Productspecificaties

Taal: Nederlands

Bindwijze: Paperback

Druk: 1

Release: maart 2023

Pagina's: 180

Auteur: Tine Van Ingelgem

ISBN: 9789464780680 (boek)

0000000000001-324339 (e-boek)

Ik vind je boek geweldig! Ieder woord was voelbaar! Je nam me aan de hand mee door de fasen van rouw op weg naar een hele fijne plek... Een plek waar liefde, zachtheid, creativiteit, diepgang en groei woont. Het boek laat mijn hart huilen, zingen en sprankelen! 

Ik voel de energie om aan de slag te gaan met mijn mooiste leven!

Dankjewel hiervoor Tine! 

- Wendy

Lezers aan het woord

Ik wilde je graag laten weten dat je boek levensveranderend is. In al het onbegrip omtrent chronische ziekte, is jouw boek zo extreem bijzonder. Het voelt echt als een warme knuffel. Elk woord voelde als een "eindelijk snapt iemand het!!" en "dit ervaren anders dus ook".

- Robin

Wat een waardevol geschenk heb jij hiermee in de wereld gebracht! Je brengt troost, normaliseert en inspireert. Ik las het boek met een potlood in de hand om de vele mooie passages te markeren. Ik zal nog vaak teruggrijpen naar jouw helende metaforen zoals die van de luiaard en de vallei. Bedankt! ❤

- Christel

Ik heb zoveel inzicht, herkenning , erkenning gekregen uit jouw boek , maar ook adviezen en handvaten om om te gaan met het verlies van je “oude”leven en nieuwe weg te gaan zoeken

Daarin ben ik nog zoekende maar heb er wel meer vertrouwen in gekregen door jouw boek. Zeker zal ik  en heb ik het al gedaan jouw boek “levend verlies” aanbevelen.

Groetjes en veel liefs


- Alice

Zo prachtig Tine, zoveel herkenning en erkenning al gevonden en vooral gevoeld in jouw boek, voor mij zeer helend, dankjewel. Na 20 jaar ziek zijn eindelijk de inzichten gekregen die ik nodig heb om verder te kunnen met mijn rouwproces.

- Anoniem

Ik wil je bedanken voor het schrijven van het boek. Het is heel herkenbaar en de eerste die zo precies dit onderwerp kwalitatief behandeld. Ik heb het al getipt aan anderen in mijn netwerk. Succes met de verkoop en je praktijk!

- Ann

Het boek heeft mij geleerd dat ik al goed op weg ben, met ups en downs. Het heeft mij gerust gesteld dat al mijn emoties er mogen zijn en onderdeel zijn van de rouwcyclus. Het was heel verrijkend om de oefeningen te doen omdat je dan een beter inzicht krijgt in je gedachtegang en je emoties. Van hieruit ontstaan dan direct paden die je verder brengen tot een vlinder.

IK zou het boek zeker aanraden aan mensen die chronisch ziek zijn, maar ook aan de partners van deze mensen. Die kunnen hier volgens mij ook veel uit leren.


- Anoniem

Intussen heb ik het boek met deeltjes gelezen en maar soms ook gewoon even aan de kant gelegd.

Voor sommige delen was ik niet klaar of stond ik niet voor open en andere delen dan weer wel.
Soms zoek ik bewust een stukje of gedichtje op - soms gewoon lezen maar soms lukt dat niet, maar dat is ook oké.

Ik beschouw het als een hulpmiddel en naslagwerk

Het kaartje (bladwijzer) vind ik niet alleen handig, maar ook heel mooi.

 

Ik ben blij met de aankoop. Het is een boek waar ik iets mee kan en waarmee ik het gevoel heb dat ik vooruit kan gaan, ook al lijkt het dat ik achteruit ga.

Bedankt


- Anoniem

Ik wil je even zeggen dat ik tot nu toe zo blij ben met je boek! De opdracht om het verlies in beeld te krijgen heeft me zo geraakt. Het maakte me eindelijk bewust van het gemis dat ik al zo lang wegstop. Dank daarvoor!


- Anoniem

Ik wil je nog vertellen dat ik je boek "Levend verlies" uit heb, zoveel herkenning en erkenning, zoveel wijsheid, dankjewel hiervoor!

- Anoniem

Makkelijk leesbaar boek waar ik mezelf heel hard in herken. Het boek geeft me het gevoel dat alles wat ik ervaar normaal is. Ook de rouwfases herken ik goed, en nu weet ik ook dat het normaal is dat ik van de ene naar de andere fase spring. En soms terugval naar een eerdere fase.

- Gerda

Wat een waardevol boek Tine! Zo helder, toegankelijk, zo breed, zoveel oefeningen, zo eenvoudig zoveel complexiteit beschreven. De stukjes over jezelf zijn zo'n zachte wonderschone authetieke aanvulling. Zoals de metafoor van de vallei. Wat geef je veel Tine, vanuit zo'n zelf doorvoelde plek, vanuit iets heel evenwichtig, trouw aan jezelf.

- Griet

Als iemand een boek uit het niets samenstelt en wel wat te zeggen heeft over het onderwerp kan je alleen vol erkenning staan tegenover de inspanning en ervaring die achter deze letters zitten. Dapper om de stap naar uitgeven in eigen beheer te zetten, maar ik wens de auteur een officieel uitgegeven boek toe, want de inhoud verdient de verpakking.

- Evi

Ontzettend herkenbaar. Je verwoordt dat wat ik voel maar zelf nooit woorden voor vond.


- Marianne

Ik vind je boek zo helder en treffend beschreven. Legt de vinger op de juiste zere plek. Eerst de rouw toelaten...

- Hanneke

Vond het confronterend. Soms met tranen in de ogen verder gelezen.

De tips zowel voor het aanvaarden, verwerken en verder gaan met de ziekte. Ik zal nog veel werk hebben.

- Beatrijs

Bijna uitgelezen. Fijne bevestigingen, bemoedigingen en nieuw inzicht. Hier ben en kan ik verder mee.

Een van de weinige boeken over omgaan met verliezen, dat aansluit bij confronterende kwesties van leven met chronische ziekte. Lijkt met name gericht op vrouwelijke lezers, maar de toon en inhoud raakt doel. Aanrader!


- Tanja

bottom of page