top of page

Podcasts
 

"Hoe ziekte je de weg kan wijzen"

Ik was onlangs te gast op de podcast van collega en vooral Wijze Vrouw Griet Smits.

Het was eerlijk gezegd een beetje spannend, dit gesprek. Minder in mijn rol als psycholoog, vooral vanuit mezelf als mens. Kwetsbaar. Echt. Over hoe ik mijn levenspad bewandel met mijn ziekte, het verlies en ook de waardevolle lessen die het me bracht.

DenkZorg UZ Gent
- Over Pijn

Hoe ontstaat pijn? Beïnvloeden prille ervaringen onze pijnbeleving? Wat als pijn zijn signaalfunctie verliest en chronisch wordt? Kunnen we de pijn van anderen echt begrijpen? Valt het zeer altijd te meten of te stillen? Of hoort pijn nu eenmaal bij het leven? 

Met: Koen Paemeleire (neuroloog en hoofdpijnspecialist, UZ Gent), Sam Schelfout (pijnarts, UZ Gent), Birsen Taspinar (klinisch psycholoog), Tine Van Ingelgem (psycholoog en ervaringsdeskundige) en Sophie Wouters (kinderarts Pijnkliniek, UZ Gent).

Rouw bij ziekte

Te gast bij de podcast van mijn collage Yvonne Lankhaar.

"Tine is, net als ik, psycholoog en ervaringsdeskundige en dat leverde een heel mooi gesprek op over rouw bij ziekte. Over de pijn toelaten aan de hand van de metafoor van de roze olifant. Over levenslessen, dankbaarheid en groei aan de hand van de metafoor van de weg die de rups, via de coconfase aflegt naar de vlinder.

bottom of page